zaterdag 21 mei 2011

derde stop

Uit Linz vertrokken, 10.30. De natuur bleef nog hetzelfde als in Duitsland, alleen verderweg links van ons hogere bergen.
Temperatuur 28 gr. Op weg naar Hongarije. Bij een stop onderweg, na Wenen, werd het tanken persoonlijk door iemand gedaan, met ook de mededeling bij het schoonmaken van de voorruit, "die gratisfahrer"(vliegen), weg te halen. We kwamen aan de praat waarom we hier waren, en op weg naar...., vertelde de man dat hijzelf engelse bulldogs fokte. Dus hebben we de blog gegeven, en hij zijn webadres aan ons.
Na enkele kilometers kochten we het verplichte vignet voor Hongarije.
Na de grens maakten we een kleine stop om even de benen te strekken, en binnen no-time kwam er een groepje jongens heel snel naar ons toegerend, ruitenschoonmaakspul bij zich, en begonnen gelijk de ruit te cleanen. Krijn maakte heel duidelijk een nee-gebaar, maar luisteren? Ho maar. Ik zei nog, anders geef je maar een euro, maar Krijn had zoiets van, nee is nee. Eentje liep hem nog achterna, maar het werd de jongen toch duidelijk.
Nu zitten we in Torokbalint, vlak voor Budapest, in een drive-inn hotel.

In het dorp wilden we eten, de receptie vertelde over een pizzeria, 10 min lopen?, maar wist het niet goed uit te leggen. Dus we namen toch maar de auto, en vonden geen pizzeria, maar wel een hotel-rest aanduiding, met de naam Rittershof. dat konden we lezen nietwaar? Het bleek heel leuk in een kasteelachtig uiterlijk.
 Binnenin werden we begroet door een dame met een lange donkerrode jurk. Het leek in eerste instantie op een toneelstuk, maar nee, ze was de gastvrouw. En ja, we konden in euro's betalen. En de hond begroette ons ook, een zwarte spaniel? We kregen de menukaart, en echt het is hier de helft goedkoper als bij ons. We hadden pret over wat er oa aangeboden werd; het zal jullie niet verbazen dat we kozen voor: a menu for two knights. Ja hoor; hier zaten ook twee ridders voor een goed doel!!Toch?!

De schotel was heel overdadig.


En nu zitten we al een poosje te internetten. Voor we gaan slapen hebben we onze uitrusting uitgedaan.








 

tweede stop.

We zijn vertrokken uit Obertshausen, met van een plaatselijke baeckerei, wat heerlijke duitse rozijnenbroodjes en croissants voor onderweg. In de motelkamer hadden we zelf koffie gemaakt met ons meegenomen snelkokertje!
Het is trouwens een prachtig strak wit stadje.
De omgeving is prachtig.
 De reis verloopt eerst spoedig, totdat we toch in een file terechtkomen.
Maar het oponthoud viel toch mee, ong een half uur.
Vóór de Oostenrijkse grens hebben we een een stop gemaakt, en het vignet voor het land gekocht.
Let op de dame in het geel.


We hadden een hotel op het oog in Ried, een prachtig Oostenrijks plaatsje, maar het had geen internet. Toen gingen we maar zoeken via de telefoon naar iets anders, en dat werd het Ibis in Linz.
Hier hebben we onze twee volgende overnachtingen met internet te Hongarije en Servie geboekt. Alleen de blog is gisteravond niet meer geworden. Het is nu de ochtend van 21 mei, dus hopelijk komt er vanavond weer iets bij van vandaag. Trouwens, iedereen bedankt voor de leuke en hartverwarmende reacties.