maandag 23 mei 2011

vierde stop

Vertrokken uit Torokbalint naar onze volgende overnachtingsplaats, Motel Stari Fijaker, dichtbij Novi Sad, Servie, Srbija. Bij het intoetsen van deze locatie op de navigatie in de auto, lukte dit niet. Uiteindelijk gingen we op de coördinaten. Want we kwamen erachter dat oa Servie een blinde vlek is op de wegnavigatie. Toen we op een snelweg echter ook in een andere richting wijzend SRB (Servie) zagen, kwam er twijfel. We bleven eerst op de coördinaten, maar door deze twijfel, zijn we teruggereden; stel je voor: misschien langs wie weet welke wegen we hadden gemoeten. We hebben daarom de borden gevolgd richting SRB.
Toen we de Servische grens passeerden, was er een goede grenscontrole, we kregen een stempel zelfs in ons paspoort. De autocontrole was een vluchtige blik.
Toen we Servie binnenreden was er geen navigatie meer.  Onderweg gebeurde er al snel iets bijzonders in onze ogen: een Mercedes kwam achter ons rijden, knipperde verwoed met de lichten en gaf met zijn hand een stopteken. We zagen echter geen policija-teken. Maar door het aanhouden van hun gingen we vaart minderen, Krijn deed de deuren op slot, en aan mijn kant deed ik het raam 10cm open, en toen ze ernaast kwamen rijden , maakten ze een teken van iets kopen. We schudden nee, en reden snel door.Krijn  had al zijn twijfels, want hij zag dat er ook een vrouw achterin zat.

De natuur was heel vlak, en weinig huizen. Veel landbouwgrond, fruitbomen.
Verderop: ineens een rookwolk, vlak voor onze neus. Een tegemoetkomende auto ging vol in de vangrail. Wij dachten we moeten helpen; maar de bestuurder stapte uit, het was vlak na een benzinestation,en er kwamen auto's achter de man aan, dus wij reden door. De auto van de man was zeker total-los.

Onderweg bleek dat we langs het plaatsje Subotica kwamen, waarvan ik wist dat er een asiel was, maar had geen adres, omdat het niet verwacht was dat dat we hier langs zouden komen. Ach, dan toch maar even afdraaien; als je een huis ziet met veel honden, dan???? Maar het dorp bleek groter dan verwacht, dus dat ging dan toch niet door.

Terug op de snelweg naar het motel. Maar we konden het maar niet vinden. Na heel lang zoeken, en vragen (engels), bleek het adres, niet een plaatsje, maar een wijk, of een straat in Novi Sad.  Op dat moment hebben we het gecanceled, en doorgegaan naar Beograd. Vlak voor deze stad ingechecked bij Hotel Oasis. Het had wel internet, maar toch bleek  dat problemen te hebben.
We zitten nu al in Sofia, Bulgarije, en hebben eigenlijk al meer nieuws, oa bezoek van een shelter in Servie, in Nis.  Maar dat komt nog, hoor!