zondag 5 juni 2011

toeren boven Palamartsa

Vanmorgen hebben we eerst een kerk hier in Popovo aan de binnenkant bekeken. Van buiten had ook dit gebouw die gele kleur, onderbroken door donkerder horizontale lijnen. Buiten zaten twee vrouwen op een bankje, waarschijnlijk voor het toezicht. We hadden al gelezen dat je waarschijnlijk niet mocht fotograferen binnenin een kerk, maar er werd ons toch niks verboden. De meeste foto's zijn door de schittering van de verlichting, mislukt maar bij deze een paar geslaagde:





van binnen zie je diverse wandschilderingen. Deze b.v. uit het nieuwe testament waarop Jezus, gezeten op een ezel, (om te laten zien dat hij nederig en zachtmoedig is) Jeruzalem binnenkomt, omringd door blije mensen die in hem geloofden dat hij de messias (verlosser) was, die verwacht werd. 



Na een paar leva's in de offerkist te hebben gestopt, naar buiten, Pat gebeld: maar ze vroeg ons later te komen i.v.m. de hitte. We besloten daarom te gaan toeren boven de het dorp.


nadat we hadden gevraagd of we een foto mochten maken, ging deze man vanuit zijn zittende houding, staan om te poseren.


aardbeien plukken.

wasplaats.

je kunt je hier opfrissen of.....

.....je auto schoonmaken. De wasstraat, maar dan gratis.


later besloten we om door te rijden naar Ruce, een plaats net onder de grens met Roemenie.

een stukje autoweg naar Ruce.


Hier zie je heel veel ezels. Ook zagen we in een dorpje een kleine stoet wandelaars aankomen,  vooraf gegaan met ezel die een kar trok. Dichterbij bleek het een begrafenisstoet te zijn, want op de kar lag een groene, met daar op gekleurde tekens, grafkist te liggen.

wat verderop een oude MIG...







terug bij de shelter is te zien dat de meeste honden al in hun nieuwe onderkomen vertoeven.



terug naar het hotel stonden er aardbeien te koop langs de kant van de weg. Een kistje kostte leva 1,50 (€0,75). EĆ©ntje uitgezocht, geld neergelegd, maar terug naar de auto lopend werd er geroepen vanaf het veld HEY HEY, met een gebaar van GELD. Het geld van de stoel gehaald, een vrouw kwam al naar ons toe van het veld, en toen zag ze dat het er eerlijk aan toe was gegaan.





s'avonds hebben we samen met Patricia en kennissen van haar, gegeten.

rijp, heerlijk van smaak:
teveel voor twee, dus de helft voor ons en de helft voor Pat.