donderdag 16 juni 2011

OLYMPOS

Dinsdagavond in een ander restaurant hadden we geen "gasten".


Maar we hebben terug nog wel 2 zwervers wat sticks, en de hond bij Evridiki een bakje gegeven .Later zijn we achter ons hotel nog naar boven gelopen omdat hier een archeologische vondst, de tombe van Alexander de grote, te zien was. Maar het was gesloten.

Woensdag zijn we richting Egeïsche Zee gereden. In het hotel hadden we een paar tips gekregen.
In de streek vindt je trouwens veel fruitboomgaarden.
...abrikozen


en voor de foto stond ik te soppen in mijn schoenen, want s'ochtends had het nog flink geregend. Het was nu weer 25 gr. maar nog steeds bewolkt.

olijven

zicht op de zee bij Makrygialos


Eén van de tips was een burcht aan zee, Kastro Platomona. Je gaat naar boven via een trap met oude, hobbelige stenen (en later bleek dat er ook een lichthellend steenachtig pad lag, voor mensen met een fiets, die wij ook namen). Aankomst boven kwart voor 3, en om 3 uur was alles dicht.Dus naar binnen had geen zin. Maar het uitzicht was heel mooi.






Hierna reden we terug de bergen in, de bedoeling was richting archelogische restanten met zuilen, vlak voor de berg Olympos, 2917 meter hoog! Eerst kom je dan door het dorp Litohoro. En het was zo jammer dat er laaghangende bewolking was, na de plensbui van de ochtend. De zo'n was maar weinig te zien. En op de film is er dan ook niet de de nog hogere achterliggende berg te zien met sneeuw!


Litohoro





We volgden het bord Olympos. Een stukje het dorp in ging het ineens STEIL met SMALLE wegen door het dorp naar boven!! We waren onder de indruk hierover, ZELFS Krijn die heel goed in de bergen kan rijden!! Bovenaan in het dorp wisten we niet meer welke richting we op moesten, wel was er een hotel Olympos. Door de steilte en niet de richting te weten, zijn we weer terug gegaan. Maar dat was niet makkelijk, het was "bijna loodrecht" weer door de bochtige, zeer nauwe weg, hier en daar éénrichting, weer naar beneden!!! En niet zo maar een paar straten trouwens, best heel veel!.


Onderweg terug bij tanken stond er een pick-up-truck, waarvan de een man zijn gezin wel op een bijzondere manier vervoerde.

de graanschuur van Macedonië.

perziken

kiwi's

geiten op de berg

een stal

weg achter hotel Evridiki.

later zijn we gaan eten, met gasten.