zaterdag 28 mei 2011

fluitekruidje

Na ons ontbijt, en emails te hebben behandeld, was het weer richting doel. En: de volgers zijn weer terug. Na een tip van een andere gebruiker op de reactie-site van Blogspot, gisteren, om de volgers te verwijderen, en ze er een dag later weer op te zetten, kunnen we melden: het heeft gewerkt.
Het hotel bevalt trouwens wel, de mensen zijn vriendelijk, goedlachs en behulpzaam. En het eten is heerlijk, voedzaam en goed: fonetisch op zijn Bulgaars uitgesproken, SOEPER E, het is heerlijk.
We proberen de cyrillische tekens van de bulgaarse, een zuid-slavische taal, te onthouden, (leuk), maar dat gaat met vallen en opstaan. Je kunt soms een ezelsbruggetje gebruiken, zoals de F=een platgedrukte 0 met een vertikaal streepje er door in het midden. De B=b met bovenaan een streepje naar rechts. De W en/of V=een omgekeerde hoofdletter B. De I=een hoofdletter H, maar dan met een schuin verbindingsstreepje. De D=een soort kerktorentje. De N=een hoofdletter H. Nog meer weten? Vraag het ons.

Bij de shelter aankomen word je natuurlijk altijd begroet met een blafconcert, blijde gezichtjes, en zwaaiende staarten. De eerste drie hondjes die ons werden toegewezen, waren heel blij om de verzorger binnen te zien komen, maar aan de riem mee: oh nee, liever niet.
Het werden vandaag deze twee:





De zwarte, een reutje, was wat levendiger, en de blonde, een teefje, noemde ik al gauw fluitekruidje. Omdat ze af en toe om aandacht floot.


De zwarte kroop al gauw bij ons op schoot.


Op de terugweg, net buiten Sofia, staan drie grote winkels; oa Jumbo


Alles voor kinderen.

en de Lidl.

Bij het parkeren kwam er ineens een hond tevoorschijn: de eerste gedachte was: zwerfhond.



Dus, raam open, brokje naar buiten gegooid. Werd opgegeten. Een handvol brokjes gepakt, uitgestapt, en neergelegd; was al snel op. Maar tot mijn schrik volgde het dier ons naar de ingang, en werd ik ongerust dat hij/zij mee naar binnen zou gaan, en misschien hardhandig zou worden verwijderd. Gelukkig gebeurde dit niet, en toen we naar buiten gingen, lag de hond bij de uitgang. De gedachte: toch op ons te wachten? Snel naar de auto. Maar we werden gelukkig niet gevolgd. Nu kunnen we zeggen, dat een loslopende hond hier niet altijd een zwerver hoeft te zijn: soms blijkt het bij iemand, of een woonhuis te horen. en deze zag er in ieder geval niet ondervoed uit.

Weer bij het hotel keek Krijn de GP van Monaco, met een zware crash van Perez. En toen de dure jachten in beeld kwamen, kwam toch de gedachte: wat er zo ééntje kost, kun je heel veel doen voor..............

En we kwamen er achter dat we niet meer konden bellen, daar het Vodaphone-account was geblokkeerd. Na info in nl, bleek dat de rekening hoog was opgelopen tov normaal gebruik. De blokkade kan pas maandag weer worden opgeheven.
De temperatuur vandaag: 27-33 gr.